Dagboek van een moeder

Een openhartig gesprek tussen moeder en dochter ná de dood

Volg Claudia in haar schrijfproces van haar nieuwste boek met de werktitel 'Dagboek van een moeder'. Hierin beschrijft ze het nooit gevoerde gesprek tussen haar en haar moeder, Mia. Zij is overleden toen Claudia 23 jaar oud was. Bijna 18 jaar later duikt ze de geschreven woorden van haar moeder in en voert op papier het gesprek over ziekte, sterven en de dood. Puur, openhartig en R'auw. 

Dag 5 Schrijfweek - Huilen achter het gordijn

Dag 5 van de schrijfweek voor "Dagboek van een moeder" markeert tevens de laatste dag van deze intensieve periode. Dankbaar dat ik deze week in deze prachtige omgeving heb mogen verblijven. Ik gaf mezelf de ruimte om vanuit deze plek echt de diepte in te kunnen duiken. Het was fijn om even helemaal alleen te zijn en alle emoties toe te kunnen laten. Maar ik vroeg me af, zou ik ze net zo hebben kunnen toelaten als ik mensen om me heen had gehad?

Lees meer »

Dag 4 Schrijfweek - Ik word oma, maar heb borstkanker

Vandaag was dag 4 van mijn schrijfweek voor Dagboek van een moeder. Een dag waarop het wél stroomde. Op meerdere manieren. De tranen en de woorden vlogen eruit. Wat is het een intens proces. Het lezen van de woorden van mijn moeder raakt me diep. Het brengt herinneringen terug, het confronteert me met haar pijn en angst die door de woorden heen voelbaar zijn. Het confronteert me met alles wat had kunnen zijn, maar niet is.

Lees meer »

Dag 3 Schrijfweek - Verantwoordelijkheid blokkeert mijn intuïtief schrijven

Dag 3 van "Dagboek van een moeder" begon met uitstelgedrag. Een wandeling, het doornemen van mijn mails, nog een kopje koffie... Maar uiteindelijk kon ik er niet langer onderuit: 'Aan 'm.' Het moment dat ik het dagboek opende, viel er een kaart uit. Een kaart, bedrukt met vlinders, beschreven door een collega van mijn moeder: Ilse. Haar woorden raakten me diep en bevestigden eens te meer wat voor een buitengewoon mens mijn moeder was en altijd zal blijven.

Lees meer »

Dag 2 Schrijfweek - Opgeven is geen optie

Dag 2 van "Dagboek van een moeder" was intens. Terwijl mijn vingers razendsnel over het toetsenbord vlogen, stroomden de tranen over mijn wangen. Het was helend, confronterend en inspirerend om te zien wat er allemaal uit mijn handen kwam.

Lees meer »