Algemeen

Pura Moia: KLEUR in leven én dood

Blogs over ons, ons bedrijf, onze visie...Het 'waarom' achter Pura Moia, wat ons motiveert en drijft. 

Pura Moia - Een naam met inhoud

Vaak kregen we de vraag: Wat betekent Pura Moia eigenlijk? Wat lacherig zeiden we dan: PURE GROOTSHEID...Is zeggen dat je GROOT(S) bent wel sociaal geaccepteerd gedrag? Dat je van jezelf vindt dat je er mag zijn, gezien mag worden en gewoonweg 'Groots' bent in wat je doet? Voor veel vrouwen is het niet altijd makkelijk om hun grootsheid volledig te omarmen. Iets wat wij allebei maar al te goed herkenden.

Lees meer »

Praten over de dood in KinderTaal

Leer ouder en kind praten over de dood

Intuïtief werken bij rouw, verlies en sterven

Bekijk verlieservaringen eens door een andere bril

De Kracht van Aanraking

Als woorden tekort schieten

Praten over ná de dood

Openhartige gesprekken over de Dood en ná de dood

Dagboek van een moeder

Een openhartig gesprek tussen moeder en dochter ná de dood

Volg Claudia in haar schrijfproces via onderstaande blogs of klik HIER.

Dag 5 Schrijfweek - Huilen achter het gordijn

Dag 5 van de schrijfweek voor "Dagboek van een moeder" markeert tevens de laatste dag van deze intensieve periode. Dankbaar dat ik deze week in deze prachtige omgeving heb mogen verblijven. Ik gaf mezelf de ruimte om vanuit deze plek echt de diepte in te kunnen duiken. Het was fijn om even helemaal alleen te zijn en alle emoties toe te kunnen laten. Maar ik vroeg me af, zou ik ze net zo hebben kunnen toelaten als ik mensen om me heen had gehad?

Lees meer »

Dag 4 Schrijfweek - Ik word oma, maar heb borstkanker

Vandaag was dag 4 van mijn schrijfweek voor Dagboek van een moeder. Een dag waarop het wél stroomde. Op meerdere manieren. De tranen en de woorden vlogen eruit. Wat is het een intens proces. Het lezen van de woorden van mijn moeder raakt me diep. Het brengt herinneringen terug, het confronteert me met haar pijn en angst die door de woorden heen voelbaar zijn. Het confronteert me met alles wat had kunnen zijn, maar niet is.

Lees meer »

Dag 3 Schrijfweek - Verantwoordelijkheid blokkeert mijn intuïtief schrijven

Dag 3 van "Dagboek van een moeder" begon met uitstelgedrag. Een wandeling, het doornemen van mijn mails, nog een kopje koffie... Maar uiteindelijk kon ik er niet langer onderuit: 'Aan 'm.' Het moment dat ik het dagboek opende, viel er een kaart uit. Een kaart, bedrukt met vlinders, beschreven door een collega van mijn moeder: Ilse. Haar woorden raakten me diep en bevestigden eens te meer wat voor een buitengewoon mens mijn moeder was en altijd zal blijven.

Lees meer »

Dag 2 Schrijfweek - Opgeven is geen optie

Dag 2 van "Dagboek van een moeder" was intens. Terwijl mijn vingers razendsnel over het toetsenbord vlogen, stroomden de tranen over mijn wangen. Het was helend, confronterend en inspirerend om te zien wat er allemaal uit mijn handen kwam.

Lees meer »