Dag 2 Schrijfweek - Opgeven is geen optie

Dag 2 van "Dagboek van een moeder" was intens. Terwijl mijn vingers razendsnel over het toetsenbord vlogen, stroomden de tranen over mijn wangen. Het was helend, confronterend en inspirerend om te zien wat er allemaal uit mijn handen kwam.

Een belangrijke katalysator in dit proces bleek het boek van Gerret Verhagen te zijn: 'Opgeven is geen optie'. Mijn man kwam het toevallig tegen tijdens een werkactiviteit en voelde intuïtief dat het voor mij bestemd was. En hij had gelijk. Het leek bijna magisch hoe de woorden vanuit een diepere laag tot me spraken. Telkens als ik het boek opende, bleef ik hangen bij de eerste paar zinnen, die herinneringen, inzichten of gedachten opriepen die vastgelegd moesten worden. Ik kon het boek niet lezen zonder mijn laptop of telefoon aan mijn zijde.

@Gerrit Verhagen, jouw verhaal was een onbeschrijfelijke versterker voor mijn eigen woorden en proces. Mijn dank is oprecht groot. Om antwoord te geven op de woorden waarmee Gerrit het boek (zonder mij te kennen of hebben gezien) gesigneerd heeft voor me 'Ik hoop dat je hier iets aan hebt en hoor graag een keer je reactie': “Nou en of!”Vandaag sloot ik het boek eindelijk af en verwerkte ik de inzichten in mijn werk.

Morgen duik ik in het volgende boek: "Het Dagboek van mijn moeder, Mia", ook bekend als 'os Mie'. To be continued...

#Schrijfproces #DagboekVanEenMoeder #OpgevenIsGeenOptie #schrijven #boek #ziekte #dood #gezin #pratenoverdedood #kanker #gesprek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.