Wie zijn wij

Renate zelen

Renate Zelen 

Mijn ruime achtergrond in de (palliatieve) zorg, massage en lichaamsgerichte therapie heeft geresulteerd in het ontwikkelen van mijn eigen methode "De Kracht van Aanraking". Vol passie geef ik trainingen aan professionals in zorg, jeugdzorg en onderwijs gericht op de Kracht van Aanraking als woorden tekort schieten. Ik ben er van overtuigd dat Professionele Na-Bij-Heid niet alleen ontzettend waardevol, maar essentieel is binnen de zorg op momenten dat mensen op hun kwetsbaarst zijn.

Door mijn lichaamsgerichte benadering richt ik me op de diepere lagen en ga ik op zoek naar de innerlijke kracht in ons eigen lichaam. In het bijzonder wanneer het voelt alsof je lichamelijke kracht ver te zoeken is: in fases van ziekte, palliatieve zorg, sterven en rouw.

Als lichaamsgerichte traumatherapeut nodig ik de mensen uit om de lagen achter de woorden te verkennen, waar het lichaam de ruimte krijgt om te spreken. Hier mogen het hart en het hoofd samenkomen en elkaar versterken. Naast het geven van trainingen, geef ik nog individuele behandelingen om zo ook de feeling met de werkvloer te behouden. Samen ontdekken we de transformerende kracht van aanraking en verbinding.


Claudia Hass

Claudia Hass 

Als collega professional én moeder begrijp ik als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om met KINDEREN over de dood en andere emotionele thema's te praten. De vragen die ze stellen kunnen soms behoorlijk confronterend zijn, en het is begrijpelijk dat we ons ongemakkelijk voelen als we niet meteen het antwoord weten. Maar laten we eerlijk zijn, praten over de DOOD zou eigenlijk heel NORMAAL moeten zijn, toch? Helaas is dat voor veel mensen nog niet het geval. En het is niet alleen de dood. Scheiding en andere ingrijpende gebeurtenissen kunnen ook beladen voelen om met kinderen te bespreken.

Maar dat is niet nodig! Het hoeft allemaal niet zo zwaar te zijn! Het zijn vaak onze eigen overtuigingen, angsten en discomfort met het onderwerp of emoties die het beladen maken. Praten over emoties met kinderen kan lichter en kleurrijk; in KinderTaal.🌈

Met de producten die ik ontwikkel en de lezingen en trainingen die ik verzorg, hoop ik je te inspireren om met meer speelsheid en zelfzekerheid het gesprek aan te gaan met kinderen/gezinnen bij ziekte, rouw, sterven en emoties. Als het je helpt: alles wat ik ontwikkel of vertel is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring-> I've been there.

Laten we er samen voor zorgen dat kinderen veerkrachtig door het leven gaan, door vroegtijdig over emoties te praten. 

Het resultaat van mijn creatieve geest zien? Bekijk HIER de bijzondere producten van Sloompje Slak; Van inspirerende boeken tot verrassende gesprekskaarten en knuffels vol troost: je vindt het er allemaal.

Onze droom

Lees meer over onze missie en wat ons motiveert op ; Onze droom-pagina