Word (vecht) scheiding specialist

Welkom bij dé pagina voor professionals die werken met kinderen en ouders in scheidings- en vechtscheidingssituaties. Als professional in dit complexe veld weet je hoe belangrijk het is om goed voor jezelf en je cliënten te zorgen. Hier vind je de ondersteuning en inzichten die je nodig hebt om verbinding te creëren, effectieve oudercommunicatie te bevorderen, kinderen veerkrachtig te maken en zelf met energie en plezier je werk te blijven doen.

Wat Wij Bieden

  • Trainingen en Workshops: Gericht op het verbeteren van communicatie en veerkracht bij kinderen en ouders.
  • Online Masterclass: Volg uitgebreide online cursussen die je op je eigen tempo kunt voltooien.
  • Beeldcommunicatie technieken: Leer hoe je beelden kunt gebruiken om de communicatiekloof te overbruggen en emoties hanteerbaar te maken.
  • Supervisie: Ontvang persoonlijke begeleiding en feedback op jouw casussen en aanpak.
  • Verdiepingsdagen: Dagprogramma's die diep ingaan op specifieke onderwerpen binnen scheidingsbegeleiding.
  • Community en Netwerk: Word lid van onze gemeenschap, waar je kennis kunt delen, vragen kunt stellen aan collega's en trainers, en verbinding kunt maken met andere professionals.

Masterclass Vechtscheiding

Leer hoe gesprekken met ouders en kind makkelijker en leuker kunnen worden.

Inclusief je eigen Sloompje Slak® Praat Platen set!

Dagworkshop

Stap in de wereld van effectieve communicatie bij scheiding en word een Praat Platen Expert. Geef ouders, kinderen én jezelf een taal erbij. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden.

Inclusief je eigen Sloompje Slak® Praat Platen set!

Masterclass + Dagworkshop

Leer niet alleen hoe je de Praat Platen effectief kunt inzetten als krachtig communicatiemiddel tijdens ouder- en kindgesprekken bij scheiding, maar ontdek ook alles over de toepassing ervan bij Vechtscheiding.

Inclusief je eigen Sloompje Slak® Praat Platen set!

Mijn Verhaal

Gesprekken met ouders in vechtscheidingssituaties kunnen intens zijn. Ik weet er alles van, niet alleen als therapeut, maar ook als moeder. Gescheiden ouders hebben te maken met verschillende belangen, rouwprocessen en communicatiepatronen die een uitdaging kunnen vormen. Mijn ervaring heeft me geleerd hoe belangrijk het is om als professional goed voor jezelf te zorgen en duidelijke grenzen te stellen.

 

Mijn Ervaring als Therapeut

Als therapeut begeleid ik vaak oudergesprekken waar onverwerkt verdriet en pijn de communicatie bemoeilijken. Mijn aanpak, "Own your shit", moedigt ouders aan verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen proces. Dit betekent echter ook dat we de ouder eerst in zijn of haar pijn moeten zien voordat we hen aanspreken op hun verantwoordelijkheden.

 

Mijn Ervaring als Gescheiden Moeder

Een jaar geleden ging ik zelf door een scheiding. Het was een kwetsbare tijd, vol onzekerheden en emoties. Deze persoonlijke ervaring heeft mijn begrip en geduld als hulpverlener verdiept. Ik weet hoe moeilijk het is om je eigen en je kinderen’s belangen te balanceren tijdens zo’n ingrijpende levensgebeurtenis.

Waarom de ATEVV Methode?

Mijn methode, Achterhalen, Tonen, Erkennen, Verbinden en Versterken (ATEVV), is ontwikkeld om effectief om te gaan met de complexe dynamieken van scheidingen. Deze methode gaat samen met de Sloompje Slak® Praat Platen, die speciaal zijn ontwikkeld om zowel ouders als kinderen met kleur en speelsheid te ondersteunen bij scheiding:

 

Achterhalen: Begrijp de onderliggende emoties en belangen van alle betrokkenen.

Tonen: Gebruik beelden om gevoelens en situaties visueel te maken, waardoor communicatie gemakkelijker wordt.

Erkennen: Erken de pijn en rouwprocessen van ouders en kinderen.

Verbinden: Creëer verbindingen tussen ouders, kinderen en jezelf als professional.

Versterken: Bouw veerkracht op bij kinderen en help ouders hun verantwoordelijkheden te dragen.

Word Scheidingsspecialist

Wil je je expertise uitbreiden en een scheidingsspecialist worden? Met ons aanbod aan trainingen, workshops, online masterclasses, supervisie en verdiepingsdagen kun je jezelf ontwikkelen tot een deskundige in scheidingsbegeleiding. Onze programma's zijn ontworpen om je te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om ouders en kinderen effectief te ondersteunen tijdens en na een scheiding.

 

Voordelen van onze Programma's

Diepgaande Training: Ontvang uitgebreide training in technieken en methoden die specifiek gericht zijn op scheidingssituaties.

Certificering: Word een gecertificeerde scheidingsspecialist, erkend voor je expertise en vaardigheden.

Ondersteuning en Netwerk: Maak deel uit van een netwerk van professionals en ontvang continue ondersteuning en bijscholing.

Community en Q&A: Deel kennis, stel vragen aan collega's en trainers, en verbind je met andere professionals in onze community.

Affiliatepartner: Word affiliatepartner en profiteer van de voordelen van onze (ouder)programma's voor zowel jezelf als je cliënten.

Advies nodig?

Wil je weten welke training het beste bij jouw expertise en functie past? Of heb je behoefte aan supervisie of verdieping? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Samen kijken we welke ondersteuning het beste aansluit bij jouw behoeften en die van je cliënten.