Renate zelen

Renate Zelen 

Ik ben werkzaam als Lichaamsgerichte (trauma) therapeut.

Van origine kom ik uit de gehandicaptenzorg. De laatste 10 jaar heb ik gewerkt in de palliatieve en terminale zorg als Verzorgende IG-er. Daarbij heb ik al ruim 20 jaar mijn eigen praktijk als lichaamsgericht therapeut. Met als specialisatie massage bij Kanker en Trauma therapie. Medeontwikkelaar van de Sloompje Slak® en de Kracht van Aanraking methode. Waarbij werkervaring en visie samenkomen en het belang van professionele Na-Bij-Heid centraal staat.

Intuïtief werken vormt een van mijn kernprincipes. Door mijn lichaamsgerichte benadering richt ik me op de diepere lagen en ga ik samen met de cliënt op zoek naar wat nodig is om terug te keren naar je innerlijke kracht en je eigen lichaam. Als lichaamsgerichte traumatherapeut nodig ik de mensen uit om de lagen achter de woorden te verkennen, waar het lichaam de ruimte krijgt om te spreken. Hier mogen het hart en het hoofd samenkomen en elkaar versterken.

Naast mijn bezigheden binnen Pura Moia, ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk: Bij Renate.

 


Claudia Hass

Claudia Hass 

Ik ben Claudia, het creatieve brein achter de Sloompje Slak® boeken en producten. Met meer dan 10 jaar ervaring als dramatherapeut voor kind & gezin binnen mijn eigen praktijk én ruime werkervaring in zowel coördinerende als uitvoerende functies binnen de jeugdzorg, heb je aan mij een trainer met een gedegen basis en uitgesproken visie.

 

Mijn expertise? Alles draait om rouw, scheiding en emoties. Ik begeleid gezinnen op een speelse wijze door lastige situaties heen. Ervaring leert dat tijdig praten over de dood van onschatbare waarde is bij stervensprocessen en rouwverwerking. Het kan niet alleen de angst voor de dood verminderen, maar ook de last verzachten.

 

In de praktijk stuit ik echter op de uitdaging dat praten over de dood niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Handelingsverlegenheid is iets wat ik veelvuldig heb waargenomen bij collega professionals en ouders. En dat terwijl de noodzaak van openhartige gesprekken over emoties en de dood enorm is! Het is mijn drijfveer om professionals en ouders bij te scholen op het gebied van sterven. Samen streven we naar het doorbreken van taboes en het creëren van een omgeving waarin praten over sterven tijdens het leven Dood Normaal wordt!

Naast mijn werk binnen Pura Moia, ben ik te vinden bij Claud Coaching & Kids en Sloompje Slak.