Lichaamsgerichte therapie

Je zit letterlijk of figuurlijk niet lekker in je vel. Je hebt aanhoudende of steeds terugkerende (lichamelijke) klachten. Zoals burn-out, vermoeidheid, piekeren of ben je 'uit contact' met je lichaam. 

Wellicht heb je al coaching of medische ondersteuning (gehad), maar voel je dat je proces stagneert / of een laag dieper mag. Lichaamsgerichte therapie kan een waardevolle, vaak zelfs essentiële, aanvulling zijn op verbale en medisch gerichte behandeling. 

Wat houdt de behandeling in?

Lichamelijke of mentale klachten hebben vaak ook een oorsprong in onverwerkte emoties of oude overtuigingen en patronen. Samen doorlopen we een aantal stappen, die ons bij de kern van je 'probleem' en dus oplossing brengen.

 1. We gaan op zoek naar de betekenis achter de pijn of klacht. Oftewel de (emotionele) blokkade.  Het krijgen van inzicht en bewustwording, is de basis om verandering te bewerkstelligen. 
 2. De volgende stap is het doorvoelen en aankijken van de oude pijn of het oude patroon. Samen gaan we bekijken welke verdere stappen er in je proces nodig zijn. Tijdens de behandelsessie zet ik diverse technieken in om je te ondersteunen bij je proces.
 3. Aanvullend daarop geef ik tools, tips en evt. opdrachten mee voor thuis. 

Wat een klacht je ook wil zeggen, door samen te onderzoeken kunnen er bijzondere dingen ontstaan. Ik heb geen toverstok, maar ik loop met je mee, kijk met je mee en ben bij je op de momenten dat de oude pijn doorvoeld mag worden. Uiteindelijk breng jij zelf de uiteindelijke verandering teweeg.

Een voorbeeld uit de praktijk;

Aanmelding:

Vrouw, middelbare leeftijd. Piekert veel. Ervaart fysieke verkramping in het hartgebied. Medisch traject doorlopen. Klachten houden onverminderd aan.

 1. Betekenis achter de klacht: Er blijkt sprake van een patroon van niet uitspreken, niet gezien (willen) worden, verdriet niet aankijken (struisvogelpolitiek).
 2. Pijn/patroon aankijken: Tijdens de sessie heb ik de techniek 'De Kracht van Aanraking' ingezet om voorbij de buitenste lagen/maskers te komen en in contact te komen met de emotionele binnenwereld. Deze techniek bracht rust, ontspanning en daarmee de ruimte om emoties toe te laten en te ervaren. Intens en puur. 
 3. Tools voor thuis: Thuis gaat cliënte aan de slag met de Pura Moia visualisaties gericht op verwerking en energiebeheer. Aanvullend daarop heeft cliënte een op haar afgestemde bloesemremedie meegekregen, ter ondersteuning van het proces.

 

LET WEL: Een lichaamsgerichte behandeling/behandeltraject kan nooit een medisch behandeltraject vervangen. Win altijd medisch advies in bij je huisarts en/of medisch specialist. Mijn behandelingen zijn een aanvulling op de reguliere, medische expertise.

Kracht van Aanraking

Ik werk vanuit mijn eigen methode: 'De Kracht van Aanraking'. Een krachtige methode bij burn-out, rouw, verlies of ziekte. Liefdevolle aanraking kan een gevoel van heelheid, veiligheid en bescherming bevorderen, wat van onschatbare waarde is voor herstel. Door het loslaten van fysieke spanningen ontstaat ruimte voor geblokkeerde emoties om vrij te komen. Bovendien kan veilige aanraking je ondersteunen bij het herontdekken van de grenzen van je eigen lichaam.

Verschillende Technieken

Hieronder vind je een greep uit de werkvormen/technieken die ik inzet tijdens de behandeling. 

 • Chakra meting: Hiermee identificeer ik waar jouw blokkades zitten. 
 • Klankschalen: De helende trillingen helpen om diepe ontspanning te bereiken en energetische blokkades los te laten.
 • Holistic Pulsing: Zachte, ritmische bewegingen brengen diepe ontspanning en helpen het lichaam om spanningen los te laten.
 • Bloesemremedies: Natuurlijke essences ondersteunen je emotionele balans en helpen bij het loslaten van oude patronen.
 • Healing: Energieoverdracht via de handen om diepgewortelde blokkades en emotionele patronen te doorbreken.
 • Stilstaan en Vertragen: Tijd nemen om te reflecteren en bewust te worden van het hier en nu.
 • Meditatie en Visualisatie: Technieken om je geest te kalmeren, je focus te verbeteren en je energetische veld te harmoniseren.

Herontdek je kracht en omarm het leven

Wil jij het leven weer omarmen en in je kracht staan? Dan zijn onze lichaamsgerichte therapieën en behandelingen iets voor jou. Samen zorgen we ervoor dat jouw energie weer vrij kan stromen en je je weer verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen.

Mensen in balans brengen, daar word ik blij van!

Wat ik belangrijk vind? Dat jij je volledige potentieel leeft, krachtig, vol energie en passie. Dat begint bij een goede energiebalans. Ik zorg voor de inzichten en een pakketje 'handvaten'. De rest is aan jou.

Lees meer over Renate.

We hebben nog veel meer voor je!

Ontdek de rest van ons aanbod; Alles om JOU in je KRACHT te zetten!