Dagworkshop "Praten met Platen bij Scheiding"

Beelden zeggen meer dan duizend woorden.

Stap in de wereld van effectieve communicatie bij scheiding en word een Praat Platen Expert.

Ontdek een kleurrijke, andere manier van werken bij scheiding

De Dagworkshop "Praten met Platen bij Scheiding," is ontwikkeld door Claudia Hass. Claudia is een ervaringsdeskundige therapeut, gescheiden moeder en de bedenker van de Sloompje Slak® Praat Platen. Met haar unieke en luchtige benadering van scheiding en vechtscheiding biedt zij een waardevolle tool voor zowel kinderen als ouders. Deze workshop maakt gebruik van de universele taal van beelden – een taal die iedereen spreekt en begrijpt.

Waarom deelnemen aan deze workshop?

 • Tijd en energie besparen: Beelden slaan een brug in de communicatie, vaak effectiever dan woorden.
 • Emotionele belemmeringen overwinnen: Kinderen kunnen via beelden duidelijk maken wat ze voelen en willen.
 • Ouders raken: Beelden spreken tot het hart, zeker wanneer kinderen deze zelf hebben neergezet.

 

INTRODUCTIEKORTING:  geldig bij aankoop tot 31-12-2024. De korting is reeds verrekend in de prijs.

Wat kun je verwachten tijdens de dagworkshop?

Tijdens de Dagworkshop nemen we de verschillende platen door, bespreken we de thema's die eraan verbonden zijn en leren we hoe je ze in de praktijk kunt toepassen bij zowel kinderen als ouders. Je ontdekt de kracht van emotionele distantie – het feit dat je letterlijk vanaf een afstandje naar de situatie kunt kijken – en de vele toepassingsmogelijkheden, of je nu werkt met kinderen of ouders.

Wat leer je tijdens de dagworkshop?

Gesprekken met kinderen: Leer hoe je de Praat Platen kunt gebruiken om emoties en onderliggende oorzaken van problemen op te sporen en te bespreken. Gebruik de Praat Platen in coaching, gesprekken en spel om overzicht te creëren in hun emoties en proces.

Oudergesprekken: Ontdek hoe deze visueel krachtige communicatietool tot inzichten en oplossingen leidt in gesprekken met ouders. Maak scheiding bespreekbaar met minder woorden en meer impact, ideaal voor gesprekken over scheiden met kinderen.

Wat zit er in de Sloompje Slak® Praat Platen set?

De unieke Sloompje Slak® Praat Platen set bevat alles wat je nodig hebt om met kind én ouder te 'praten' over de scheiding:

 • 10 Praat Platen met een situatie uit het avontuur van de slak/proces van het kind
 • 7 Praat Platen met een coping strategie
 • 2 Blanco Praat Platen
 • 4 Emotiekaarten
 • 2 Houten houders (15 cm)
 • 2 Houten houders (10 cm)
 • Maar liefst 17 Mini-luisterverhalen!!
 • Handzame opbergdoos

Het avontuur van Sloompje Slak en het gebroken huis vormt de rode draad van de Praat Platen set en de dagworkshop. Het avontuur van de slak staat gelijk aan het proces van kinderen van gescheiden ouders.

Word een Praat Platen Expert

Tijdens onze dagworkshop ontdek je de diverse toepassingen van de Praat Platen in gesprekken met zowel kind áls ouder. Een inspirerende dag vol praktijk, casuïstiek en (spel)plezier! Word een Praat Platen Expert en ontvang het enige, echte Sloompje Slak® Praat Platen - Keurmerk 🐌

Grijp deze kans om je expertise te vergroten. De Praat Platen zijn een perfecte aanvulling op je eigen werkwijze en ervaring. Deze workshop biedt een concrete, aanvullende werkwijze en een krachtig visueel communicatiemiddel, zodat jij effectief, met plezier en energie je werk kunt doen!

Meld je aan voor de dagworkshop "Praten met Platen bij Scheiding"

Laat deze unieke kans niet aan je voorbijgaan. Schrijf je vandaag nog in en word een Praat Platen Expert!

veelgestelde vragen

Heb je nog een vraag over de Dagworkshop kijk dan eerst onderstaand bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Wat krijg ik allemaal als ik 'Praat Platen + Dagworkshop' aankoop?

Dagworkshop

 • Op locatie en datum naar keuze
 • Incl. lunch, koffie en thee
 • 10:00-16:00

Praat Platen set

 • 10 Praat Platen met een Situatie uit het avontuur van de slak/proces van het kind
 • 7 Praat Platen met een Coping Strategie
 • 2 Blanco Praat Platen
 • 4 Emotiekaarten
 • 2 Houten houders (15 cm)
 • 2 Houten houders (10 cm)
 • Maar liefst 17 Mini - Luisterverhalen!! 
 • Handzame opbergdoos

Wanneer krijg ik de Praat Platen set?

De Praat Platen worden per post toegestuurd en zul je doorgaans binnen 2-3 werkdagen na aankoop ontvangen. 

Wat is de meerwaarde van de Dagworkshop?

Wellicht heb je al ervaring met (kinderen van) gescheiden ouders en vraag je je af; wat voegt de workshop toe. Ervaring leert dat het écht effectief en doelgericht inzetten van de Praat Platen set vergroot als je de dagworkshop volgt. De dagworkshop geeft je de ruimte om in ongedwongen setting, zonder ouders die je op je vingers kijken, te oefenen met de diverse toepassingen. Zo raak je meer gewend aan de thema's, het product en hoe je dit ook kunt verweven met spelmateriaal als duplo, playmobil, knuffel etc. Hoe meer jij er mee vertrouwd raakt, hoe krachtiger je de gesprekken kunt voeren. De gesprekken met kind en ouders gaan gepaard met emoties, belangen en behoeften. Daar wil je meteen kunnen doorpakken. 

Hoe moet ik me inschrijven voor een Dagworkshop?

In het bestelproces zie je de data waarop de Dagworkshop wordt gegeven. Klik de datum aan waarop je wil deelnemen. 

Waar vindt de Dagworkshop plaats?

De Dagworkshop vindt plaats in Roggel, Midden-Limburg aan de Markt 6 in Business Centrum Leudal

OF

In regio Tilburg, locatie nader te bepalen.

Wat zijn de tijden van de Dagworkshop?

De Dagworkshop duurt van 10:00 tot 16:00. 

Wie is de trainer?

Claudia Hass, de ontwikkelaar van de Praat Platen set, verzorgt de Dagworkshop. Zij neemt je mee in haar jarenlange praktijkervaring en kennis op het gebied van scheiding, vechtscheiding en psychische problematiek bij kinderen rondom scheiding en verlies. Daarnaast is zij ook ervaringsdeskundige gescheiden moeder. Je profiteert dus van ervaring vanuit beide perspectieven; professional én ouder.

Kan de Dagworkshop ook Incompany?

Dat kan zeker. Afgestemd op jullie specifieke wensen en leerbehoeften kunnen we een inspirerende Incompany training organiseren die van jullie medewerkers een team van Scheidings Specialisten maakt. Neem vrijblijvend contact op. 

Wat houdt het Sloompje Slak® Praat Platen Expert - Keurmerk in?

Het keurmerk van Sloompje Slak staat voor expertise in het begeleiden van kinderen en ouders bij (v)echtscheidingen met de Sloompje Slak® Praat Platen. Door deelname aan de dagworkshop kunnen professionals leren hoe ze op een speelse en lichte manier scheidingen bespreekbaar maken, kinderen een stem geven, en begrip en verbinding tussen ouders bevorderen. Het keurmerk geeft aan dat zij deze expertise hebben en mogen uitdragen, waardoor ouders en kinderen kunnen vertrouwen op hun kwaliteit van dienstverlening.